Ik heb een missie: de allerbeste biologische wijnen van kleine, gepassioneerde Italiaanse wijnmakers naar Nederland halen. Van vijf bijzondere wijnhuizen in Italië importeer ik hun prachtige wijnen, waarvan ik er drie - Vitali, De Leyva en DiSante - zelfs exclusief naar Nederland mag brengen.
Wat mij drijft? De overtuiging dat iedereen moet kunnen genieten van deze eerlijke, kwalitatief hoogstaande wijnen. Daarom betaal je bij mij exact dezelfde prijs als in Italië. De transportkosten en accijns neem ik voor mijn rekening, zodat alleen de pure smaak van de wijn overblijft.
Geen ingewikkelde verhalen, geen onnodige tussenpersonen. Gewoon een rechtstreekse verbinding tussen de wijngaard en jouw glas. Proef het verschil dat authenticiteit en passie maken.
Elke fles vertelt het verhaal van passie voor wijn, respect voor de natuur en een liefde voor vakmanschap. Dat gun ik iedereen. En nu kun jij het ook ontdekken.
Vinivitali

Vitali: "Zonder liefde kun je geen wijn maken..."
Toen grootvader Adolfo het land in 1940 kocht, was er geen enkele wijnstok meer te vinden: phylloxera (druifluis) en meeldauw (schimmel) hadden alles vernietigd.
Vol goede moed is Adolfo aan de slag gegaan, hij heeft nieuwe wijnstokken (Bianchello en Sangiovese) aangeplant.
Vandaag heeft Vitali 7 hectare wijngaarden in verschillende leeftijden; 3 hectare is meer dan 40 jaar oud, twee hectare is 20 jaar oud en het meest recent is de 2 hectare Bianchello, die net is aangeplant.
Vitali is een kleinere wijngaard, waarbij elke bewerking van wijngaard tot botteling, tot in het kleinste detail met zorg en liefde wordt uitgewerkt. Liefde voor het land, het product, de geschiedenis.
Een bezoek aan Vitali is altijd een feestje: het zicht over de wijngaarden is prachtig, de kippen lopen heerlijk vrij tussen de velden en de familie is ontzettend hartelijk en laat je graag de boerderij en de wijngaarden zien.
Frisino

"Ambacht en passie uit Puglia"
In het hart van Puglia, waar de zon volop schijnt en de tradities rijk zijn, ligt het familiebedrijf Frisino. Al generaties lang werkt de familie Frisino met toewijding aan het maken van authentieke, biologische wijnen die de unieke kracht van de streek perfect weerspiegelen.
Frisino combineert respect voor het eeuwenoude wijnmakersvak met duurzame landbouwmethoden. De wijngaarden worden biologisch beheerd, waarbij de nadruk ligt op het behoud van biodiversiteit en de natuurlijke balans in de bodem. Dit zorgt voor gezonde druiven met intense aroma’s en een pure expressie van het terroir.
Het assortiment van Frisino omvat typische Pugliese druiven zoals Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia, maar ook witte variëteiten als Verdeca en Fiano. Elke wijn vertelt een verhaal van zon, zee en aarde – krachtig, vol karakter en met een warme, mediterrane ziel.
Bij Frisino staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Bezoekers zijn welkom om de wijnhuizen te ontdekken, de wijnen te proeven en de passie achter elke fles te ervaren.
De Leyva

De Leyva: 'Kwaliteit in plaats van kwantiteit...'
Er wordt gezegd dat het allemaal begon met Antonius die in de 15e eeuw werd geboren in Spanje... Hij stichtte de Leva-dynastie in Italië.
De boerderij, die in 2013 is gerealiseerd door Davide, ligt in de heuvels van het natuurpark San Bartolo en kijkt uit op Pesaro. Door deelname aan het plattelandsontwikkelingsplan van de regio Marche, is in 20214 gestart met de aanplant van een boomgaard en olijfgaard. Een artisjokveld werd gerealiseerd in 2015, samen met ongeveer 8000 vierkante meter moestuin voor tijdelijke gewassen. En tot slot, in 2016 heeft De Leyva zich toegelegd op wijn, ongeveer 2,5 hectare. En met succes! In 2020 wordt de eerste wijn geproduceerd: Silvo, een pinot noir. Deze wijn is dit jaar bekroond met de 'wine hunter' award op het Meran Winefesitval.
Het doel van De Leyva is om, met respect voor de natuur, kwaliteitswijn te produceren. En dat lukt ze!
Di Sante

Di Sante: 'De passie voor goede dingen!'
De Di Sante boerderij is een familiebedrijf, waar de passie voor wijn al meer dan honderd jaar van generatie op generatie wordt overgedragen. Het begon allemaal met grootvader Timoteo die aan het einde van de 19e eeuw wijn begon te maken voor zijn familie. In de daaropvolgende jaren deelde zijn zoon Oddo dezelfde liefde voor het platteland: hij zorgde voor de wijngaarden van de familie en opende een kleine "osteria", de traditionele Italiaanse wijnbar.
Tegenwoordig wordt de boerderij gerund door Roberto Di Sante, zijn vrouw Gigliola en hun zoon Tommaso. In de afgelopen jaren is de productie toegenomen en is het bedrijf uitgegroeid met een wijnmakerij in het dorp Carignano, in de heuvels rond Fano.
De boerderij, die uit 30 hectare wijngaarden bestaat, zet zich al 21 jaar in voor biologische productie.
Cignano

Cignano: 'Liefde voor het land en voor de geuren van wijn.'
Het landgoed Cignano, prachtig gelegen in de schilderachtige heuvels in de buurt van Fossombrone, cultiveert 4 variëteiten druiven: Bianchello del Metauro, Sauvignon Blanc, Sangiovese en Montepulciano.
Het bedrijf dankt zijn naam aan de grond waar de wijnstokken en oude olijfbomen groeien en bloeien. De wijngaarden, 15 hectare, staan op een heuvel van geel zandsteen, de thuisbasis van Bianchello, waar het gunstige microklimaat een uitstekend kwaliteitsniveau van de druiven garandeert.